ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kuru Dut Hoşafı Tarifi Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=428327)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 02:13 AM

Kuru Dut Hoşafı Tarifi Yapılışı
 
Kuru Dut Hoşafı tarifi - Kuru Dut Hoşafı nasıl yapılır



Malzemeler:
Yarım kilo dut kurusu
5 Su bardağı su
2,5 Su bardağı toz şeker


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Hazırlanışı:
500 gram dut kurusundan 1 su bardağı kadarını ayırın. Kalanları geniş bir tencereye alın. 5 subardağı suyu ilave edip kaynatın ve soğumaya bırakın. Delikli bir kepçe ile dut kurularını alıp kalan suyu tülbentle süzün. Süzdüğünüz suya 2.5 su bardağı toz şekeri ekleyip tekrar kaynatın. İndirmeye yakın önceden ayırdığınız 1 su bardağı dut kurusunu ilave edin ve bir taşım daha kaynatın. İsteğe göre buz ekleyip soğuk servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.