![]() |
Kuru Dut Hoşafı Tarifi Yapılışı
Kuru Dut Hoşafı tarifi - Kuru Dut Hoşafı nasıl yapılır
Malzemeler: Yarım kilo dut kurusu 5 Su bardağı su 2,5 Su bardağı toz şeker http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Hazırlanışı: 500 gram dut kurusundan 1 su bardağı kadarını ayırın. Kalanları geniş bir tencereye alın. 5 subardağı suyu ilave edip kaynatın ve soğumaya bırakın. Delikli bir kepçe ile dut kurularını alıp kalan suyu tülbentle süzün. Süzdüğünüz suya 2.5 su bardağı toz şekeri ekleyip tekrar kaynatın. İndirmeye yakın önceden ayırdığınız 1 su bardağı dut kurusunu ilave edin ve bir taşım daha kaynatın. İsteğe göre buz ekleyip soğuk servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.