![]() |
Yılbaşı Gecesi İçin Özel Meyve Şurupları Tarifi Yapılışı
Yılbaşı Gecesi İçin Özel Meyve Şurupları Tarifi Yapılışı
Vişne şurubu Pratik Vişne şurubu Tarifi Malzemeler: 1 kg vişne yaklaşık 1,5 litre su 2 su bardağı toz şeker (miktarını kendi isteğinize göre ayarlayabilirsiniz) yarım limonun suyu Hazırlanışı: 1. 1 kg vişneyi yıkayıp saplarını koparın. vişneleri geniş ve derin bir tencereye alın. tencereye vişnelerin üzerlerini geçecek kadar su ekleyin. 2 su bardağı toz şekeri de ilave edip orta hararetli ateşte kaynamaya bırakın. (tencerenin kapağı taşma tehlikesine karşı açık olmalı) 2. vişne suyu kaynamaya başlayınca suyun renginin daha kırmızı olması için yarım limon suyunu ekleyin. kaynama işlemini vişneler çatlamaya başlayana kadar sürdürün. soğutup servis yapın. 1 kg vişneyi yıkayıp saplarını koparın. vişneleri geniş ve derin bir tencereye alın. tencereye vişnelerin üzerlerini geçecek kadar su ekleyin. Alıntı |
Yılbaşı Gecesi İçin Özel Meyve Şurupları Tarifi Yapılışı
Harnup şerbeti
Hazırlama Süresi : 40 dk 6 kişilik Malzemeler: 1 kg Harnup (keçiboynuzu) 4 litre su 1 su bardağı pekmez Hazırlanışı: Keçiboynuzunu temizleyip havanda iyice ezin. Geniş bir tencereye alıp suyu ilave edin ve iyice karıştırıp kaynatın. Ateşten alıp soğumaya bırakın ve süzün. Süzdüğünüz suya pekmez ekleyip tatlandırın. Şerbeti 1 gün dinlendirdikten sonra üzerindeki duru suyu alın ve şişelere doldurup muhafaza edin. Sahur zamanı bardaklara paylaştırıp servis yapın. Afiyet olsun. Keçiboynuzunu temizleyip havanda iyice ezin. Geniş bir tencereye alıp suyu ilave edin ve iyice karıştırıp kaynatın Alıntı |
Yılbaşı Gecesi İçin Özel Meyve Şurupları Tarifi Yapılışı
Hacivat şerbeti
Pratik Hacivat şerbeti Tarifi Malzemeler:4 kişilik 400 cl şeftali suyu 400 cl portakal suyu 2 elma 6 cl pekmez 4 kuru incir 4-5 parça kırık buz Hazırlanışı: Portakal ve ananas suyunu bir kapta karıştırın. Elmaların kabuklarını soyup dörde bölün ve çekirdekli kısımlarını temizleyin. Kuru incir, elma dilimleri ve pekmezi blenderde püre haline getirin. Meyve suyu karışımını ekleyip karıştırın. Kokteyl bardaklarına paylaştırın. Kıırık buz parçaları ilave ederek hemen servis yapın. Portakal ve ananas suyunu bir kapta karıştırın. Elmaların kabuklarını soyup dörde bölün ve çekirdekli kısımlarını temizleyin. Alıntı |
Yılbaşı Gecesi İçin Özel Meyve Şurupları Tarifi Yapılışı
Karagöz şerbeti
Pratik Karagöz şerbeti Tarifi Malzemeler: 4 kişilik 200 cl portakal suyu 200 cl ananas suyu 200 cl kivi suyu 2 ayva Yarım demet taze nane 6 cl çilek reçeli 4 kayısı kurusu 4-5 parça kırık buz Hazırlanışı: Portakal, ananas ve kivi sularını bir kapta karıştırın. Ayvaları 4 parçaya kesip çekirdekli kısımlarını temizleyin. Kuru kayısı, çilek reçeli, nane ve ayva dilimlerini blenderde püre haline getirin. Meyve suyu karışımını ekleyip karıştırın. Kokteyl bardaklarına paylaştırın. Kırık buz parçaları ekleyip bekletmeden servis yapın. Portakal, ananas ve kivi sularını bir kapta karıştırın. Ayvaları 4 parçaya kesip çekirdekli kısımlarını temizleyin. Alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.