![]() |
Zılbaç Paça Çorbası Tarifi Yapılışı
Zılbaç Paça Çorbası Tarifi - Zılbaç Paça Çorbası Nasıl Yapılır - Zılbaç Paça Çorbası Malzemeleri
Zılbaç Paça Çorbası (düdüklü) Malzemeler 8 adet koyun paçası 3 çorba kaşığı sirke 5 diş sarımsak 1 tutam zerdeçal 8 bardak su 2 kaşık un tane karabiber tuz. Yapılışı Çok iyi temizlenmiş paçalar düdüklü tencerede 1 kaşık tane karabiber ile birlikte 45 dakika haşlanır. Düdüklü tencereden çıkartılır, etler kemiklerinden ayrılır. Tenceredeki suyu süzgeçten geçirilerek etlere ilave edilir. Zerdeçal ve un 1 çay bardağı suda eritilip çorbaya ilave edilir. Sarımsaklar havanda tuz ile dövülür. Sirke ile karıştırılıp çorbaya ilave edilir. Bir taşım daha kaynatılıp ocaktan alınarak servis yapılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.