ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Tantuni (Mersin) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=428057)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 01:31 AM

Tantuni (Mersin)
 
MALZEMESİ

1 kg. kuzu kuşbaşı

1 yemek kaşığı margarin

1 adet kuru soğan

2 adet yeşil soğan

2 adet domates

1 adet yeşil soğan

1 yemek kaşığı toz biber

1 tatlı kaşığı tuz


TARİF

Kuşbaşı etleri küçük küçük doğrayın. Yıkayıp, süzdükten sonra saca koyun, margarin ekleyin. Etler suyunu bırakıp, çekene kadar bekleyin. Kavrulmaya başlayınca devamlı karıştırarak kavurmaya devam edin. 1 yemek kaşığı toz biber atıp, ocağın altını kapatın. Etleri kenara alın. Saca yeşil soğan, kuru soğan, domates ve yeşil biber doğrayıp, kalan yağın içinde 5 dakika karıştırarak kavurun. Etleri tekrar saca koyup karıştırın. Pide ekmeklerinin içine koyup servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.