![]() |
Saray Köfte
Malzemeler
750 gr köftelik kıyma 1 Adet soğan Yarım bayat ekmek içi 1 Çorba kaşığı domates salçası 4 Adet patlıcan 2 Adet domates 5 Adet yeşil biber 1 Çorba kaşığı margarin Kızartmak için sıvıyağ 2 Su bardağı su Tuz, kekik, karabiber Hazırlanışı * Kıyma, rendelenmiş soğan ekmek içi, tuz ve karabiberi karıştırıp yoğurun. * Köfte harcından parmak büyüklüğünde köfteler hazırlayın. * Yağlanmış fırın tepsisine dizip fırında pişirin. * Patlıcanları yıkayıp alaca soyun. * Uzunlamasına yarım santim kalınlığında kesin. * Dilimlenmiş patlıcanları tuzlu suda bekletin. * Acı suyu çıkınca yıkayıp kurulayın ve kızgın yağda kızartın. * Her bir köfteyi bir kızarmış patlıcan dilimiyle sarıp fırın tepsisine dizin. * Üzerlerine birer dilim domates ve sivri biber dilimi yerleştirip kürdanla sabitleyin. * 1 çorba kaşığı domates salçasını 1 çorba kaşığı margarinle 1-2 dakika çevirin. * Tuz, karabiber ve kekik serpin. * 2 su bardağı su ilave edip kaynatın. * Sos kıvamına gelince köftelere ekleyip fırınlayın. * Köftelerin üzerindeki domates ve biber dilimleri kızarınca fırından çıkarıp sıcak olarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.