![]() |
Baklalı Ve Etli Enginar Tarifi, Yapılışı, Tarifi Nedir
Baklalı ve Etli Enginar Tarifi, Yapılışı, Tarifi Nedir
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg MALZEMELER 250 gram kuşbaşı kuzu eti 150 gram iç bakla 2 adet enginar 10-12 adet arpacık soğan 2 yemek kaşığı domates salçası Zeytinyağı Tuz HAZIRLANIŞI 1. Arpacık soğanları zeytinyağında bir süre kavurun. 2. Salçayı ve eti ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin. 3. Tencerenin içinde etlerin ortasına enginarları dizerek yerleştirin. NOT: Enginarların kalın dış yapraklarını ayıklayın. Üst kısımlarından da kesin. Arzu ederseniz bütün yapraklarını da ayıklatıp kullanabilirsiniz. 4. İçbaklaları çevresine dizin. 5. Enginarların üstünü geçmeyecek kadar sıcak su ve tuz ilave edip ağzı kapalı şekilde hafif ateşte suyunu çekene dek pişiriniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.