ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   İçli Köfte, Hazirlanisi Ve Malzemeleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=427989)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 01:43 AM

İçli Köfte, Hazirlanisi Ve Malzemeleri
 


Malzemeler

250 gram yağsız kıyma

500 gram ince bulgur

Tuz

Acıbiber

Yumurta

İçi için

Kıyma

Soğan

Ceviz içi

Baharatlar

Tuz

Hazırlanışı

İnce bulguru sıcak suyla ıslatıyoruz suyunu çektikten sonra yağsız kıyma,tuz,baharatlar ve de 1 yumurta ekleyerek iyice yoğuruyoruz . Bu işlem çok önemli yani iyi yoğrulması lazım yoksa dağılabilirler. Bu hamurumuzu dinlendirirken içi için soğanı yağda kavuruyoruz kıymayı cevizi baharatlar ve de tuzu ekleyerek pişiriyoruz . Daha sonra hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde alarak başparmağımızla dolmabiber şeklinde oyuyoruz ve içi koyarak ağzını mekik tarzında kapatıyoruz . Kaynar tuzlu suda 20 dakika haşlıyoruz ve daha sonra kızartarak servis yapıyoruzarkadaşlar sadece haşlanarak da yenilebilir üstelik sarmısaklı yoğurtla servis yaparsanız şahane olur derim ..


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.