![]() |
Yaban Ördeği Dolması Nasıl Yapılır ? Yaban Ördeği Dolması Tarifi
Yaban Ördeği Dolması Nasıl Yapılır ? Yaban Ördeği Dolması Tarifi
Malzemeler: 2 adet küçük yaban ördeği. 4 yemek kaşığı pirinç. 2 yemek kaşığı dolma fıstığı. 4 yemek kaşığı sıvıyağ. 1 tatlı kaşığı karabiber. 1 tatlı kaşığı tuz. yarım demet maydonoz doğranmış. Pişirme suyu; 1 adet soğan, tane karbıber 5 su bardagı su, maydonoz sapı, 1 tane portakal suyu, tuz. Yapılışı: Kuşlar iyice temizlenir.suda yarım saat bekletılır.Bir tencereye yağ konur,fıstık ve pirinçler 5 dakika yağda kavrulur.İçerisine tuz karabiber ve maydonoz ilave edilir,tencerenin altı kapatılır.Bu malzeme iki ördeğe paylaştırılarak içleri doldurulur.Doldurulan kısım dıkilır.Düdüklü tencereye 5 bardak su konulur.1 tane butun soğan,tane karabıber tuz maydonoz sapı,bir portakal suyu ve ördekler yarım saat pişirilir.Bir tavaya tereyağ konulur.Pişen ördekler bu yağda sağlı sollu kızartılır. Afiyet Olsun... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.