ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Hünkar Beğendi Tarifi - Hünkar Beğendi Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=427886)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 02:00 AM

Hünkar Beğendi Tarifi - Hünkar Beğendi Nasıl Yapılır
 
HÜNKAR BEĞENDİ


Malzemeler ; 4 kişi için


½ Kg Kuşbaşı Kuzu Eti


6 adet Patlıcan


2 adet Soğan


2 adet Domates


1 su bardağı Süt


3 bardak Su


5 yemek kaşığı Yağ


1 kahve fincanı Kaşar Peynir


2 yemek kaşığı Un


5-10 sap Maydanoz


Tuz, Kara Biber



Hazırlanışı;

1 kaşık yağda çentilmiş soğan ve kuşbaşı etleri birlikte kavurun. Küçük küçük doğranmış domatesler ilave edilerek biraz daha kavrulur. Tuz ve karabiber katılarak, 3 bardak Su konur ve kaynamaya bırakılır.


Patlıcanlar alevli ateşte ya da ocakta çevrilerek her tarafı eşit pişirilir. Sonra kabukları soyularak, içi çıkarılır mikserden geçirilir.


Kalan yağda un hafifçe kavrulur. İçine patlıcanlar ve süt ilave edilir. Tuzu da konur. Kıvamlı bir hal alıncaya kadar pişirilir. İndirmeye yakın, kaşar peynir ilave edilir.


Servis tabağına patlıcanlı karışım konur. Ortasına da sıcak pişmiş et konur.


Sıcakken servis yapın


Üzerine ince kıyılmış maydonoz koyabilirsiniz.


Afiyet olsun......




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.