ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Beğendili Kuzu İncik Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=427874)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 02:02 AM

Beğendili Kuzu İncik Tarifi
 
Beğendili Kuzu İncik Tarifi

Malzemeler:

4 adet kuzu incik but

20 adet erik kurusu

8 adet uzun patlıcan

40 gr taze iç fındık

1 adet kuru soğan

1 adet kırmızıbiber

biberiye

tabak süslemek için baharat.

Beğendi Malzemesi:
8 adet patlıcan

2 çorba kaşığı un

1 su bardağı süt

1 çorba kaşığı tereyağı

yeterince muskat

tuz ve biber.

Hazırlanışı:

İncikler bir tencerede soğan, sarımsak ile sotelenir. Salçası ve suyu ilave edilip 2,5 saat kaynatılır. Piştikten sonra soğutulup, kemiğinden ayrılır. Ufak parçalara bölünür. Tencerede kalan sos koyulaşana kadar çektirilip kıvamı ve yoğunluğu artırılır. Haşlanan etlere taze fındık içi katılıp kalıplara doldurulur. Temizlenmiş incik kemikleri bu kalıpların ortasına tekrar koyulur.

Erik Püresi:

Kuru erikler suda haşlanır. Çekirdekler çıkartılıp püre haline getirilir. Bir spatula ile kalıplara yerleştirdiğimiz etlerin üzerine sürülür.

Patlıcan Püresi:
Patlıcanlar közlenip soyulur. Çekirdekleri ayıklanır ve kalburdan geçirilir. Bir tencerede tereyağı eritilip un ilave edilir. Un biraz kavrulduktan sonra süt ilave edilip beşamel yapılır. Daha sonra kalburdan geçirdiğimiz patlıcanlar ilave edilir ve son olarak muskat tuz ve biber ile tatlandırılır. Daha sonra köpük krema makinesi içersine koyulur ve tabağa sıkılır. Patlıcan köpüğü servis tabağına sıkılır. Üzerine kuzu incikler koyulup çektirilmiş sos ile birlikte servis edilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.