ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Biftek Sarması Tarifi Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=427800)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 02:14 AM

Biftek Sarması Tarifi Yapılışı
 
Biftek Sarması Tarifi - Biftek Sarmasının Yapılışı - Biftek Sarması Nasıl Yapılır


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler

4 büyük dilim dinlenmiş dana bifteği
1 orta boy havuç
4 küçük salatalık turşusu
2domates

Sos:

Yarım bardak su
1 çay kaşığı un
1 fincan süt
1 çorba kaşığı salça

tarifi

Kızartma tavası yağsız pişirme şartlarına göre hazırlanır.Dinlenmiş ve çok ince dövülmüş bifteklerin içine,kibrit şeklinde kesilmiş havuç ile ince doğranmış salatalık turşusu konur. Biftek bohça gibi düzgünce sarılır,bir sicimle sarılır. Kızdırılmış tavada 10 dakika müddetle her tarafı pişirilir.Kabukları soyulmuş, küçük doğranmış domatesler ilave edilir,kapağı kapatılır.Ocak en düşük aleve getirilir.15 dakika sonra biftek sarmaları çevrilir,20 dakika daha pişirilir.Sonra bifteklerin üzerindeki sicimler alınır.Tavada biriken mayi,sosmalzemesi ile karıştırılır ve 5 dakika ısıtılır.Pişmiş biftek sarmaları ile birlikte sıcak servis yapılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.