![]() |
Fasulyeli Güveç Piliç Tarifi - Fasulyeli Güveç Piliç Nasıl Yapılır
Piliç Güveç Hazırlanışı - Fasulyeli Piliç Tarifi
FASULYELİ GÜVEÇ PİLİÇ 1 piliç 2 çorba kaşığı yağ 2 orta boy soğan 2 iri domates (kuşbaşı doğranmış) tuz 2 su bardağı su yoksa etsuyu Bir güvecin dibini yağlayıp, yıkayıp ayıklanmış fasulyeler dizilir. Domatesler fasulyenin üzerine yayılır, soğanlar ortadan kesilerek üzerine konur. Suyunu çekip sararıncaya kadar 15 - 20 dakika ağır ateşte pişirilir. Başka bir kapta yağ eritilir, parçalanmış pilici atıp altı, üzri 2 dakika kızartılır. suyunu ve tuzunu koyun, bir kere kaynadıktan sonra piliç parçalarını alıp pasulyenin üzerine yerleştirin, en son et suyunu koyarak ağır ateşte pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.