![]() |
Susamlı Fıstıklı Tavuk Sote Tarifi Yapılışı
Susamlı Fıstıklı Tavuk Sote Tarifi - Susamlı Fıstıklı Tavuk Sote Yapılışı - Tavuk Sote Nasıl Yapılır - Tavuk Sote Pişirme Süresi
Malzemeler 350 gr. küçük kuşbaşı tavuk eti (but etinden) 1 orta boy soğan 2 diş sarımsak yarım çay bardağı sıvı yağ 1 tattı kaşığı susam 1 tatlı kaşığı çörek otu 1 çorbakaşığı dolmalık fıstık 1 kâse yoğurt 4-5 patlıcan (közlenmiş) tuz toz kırmızı biber Tavaya küp doğranmış soğanı alıp pembeleştirelim. Tavuk etlerini ve doğranmış sarımsakları ilave edip arada bir karıştırarak etler yumuşayana dek pişirelim. Ayrı bir tavada yağsız pembeleşene dek kavurduğumuz fıstıkları, çörek otunu, susamı, tuzu, karabiberi ilave ederek birkaç dakika daha pişirerek ateşten alalım. Közlenmiş patlıcanları soyup ince ince doğrayarak bir servis tabağına yayalım. Üzerine tavuk etlerini yayalım. Yoğurdun içine ince doğranmış brokoliyi ve sivri biberleri ilave edip karıştırarak etlerin yanında servis yapalım. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.