![]() |
Tandır Tavuk But Tarifi Yapılışı
tavuk nasıl pişirilir - marine edilmiş tavuk but tarifi - fırında tavuk
Malzemeler: * 1 su bardağı yağsız yoğurt * yarım limonun suyu * 1 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil * 3-4 diş sarımsak, dövülmüş * 1 küçük kuru soğan, rendelenmiş * 1 yemek kaşığı pul biber * 1 tatlı kaşığı tarçın * 1 tatlı kaşığı kimyon * yarım tatlı kaşığı tuz * 1/4 tatlı kaşığı karabiber * 1/4 tatlı kaşığı kakule, dövülmüş * 1/4 tatlı kaşığı kişniş, dövülmüş * 1/4 tatlı kaşığı karanfil, dövülmüş * 6 tavuk but derileri ve fazla yağları temizlenmiş * 4 küçük kırmızı soğan, halka halka doğranmış * süslemek için maydanoz + 1 limon, dilimlenmiş * raita Hazırlanması: 1. Malzeme listesinde butlardan önce yazılan tüm malzemeyi derin bir kabın içinde karıştırın. Butları ekleyip her taraflarının marine ile kaplanmasını sağlayın. 2. Kabı, üzerini streçleyerek dolaba kaldırın ve en az 6 saat, en iyisi bir gece bekletin. 3. Ertesi gün fırınınızı 260C'ye getirin. Fırın kabınıza kırmızı soğanları yayın. Üzerine butları dizin ve yaklaşık 40 dakika pişirin. Limon dilimleri ve raita ile servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.