ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Marengo Usulü Tavuk Tarifi Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=427685)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 02:33 AM

Marengo Usulü Tavuk Tarifi Yapılışı
 
Marengo Usulü Tavuk Tarifi - Marengo Usulü Tavuk Nasıl Yapılır - Marengo Usulü Tavuk Malzemeleri





Malzeme: (4 kişilik)
Büyük bir tencere kullanmak tavuğun daha kolay kızarmasını sağlar. Kullandığımız yağ oranı düşük olduğunan tavukların yapışmamaları için sık sık çevirin.
• 1 çorba kaşığı un
• 4 adet kemiksiz tavuk budu, derisi çıkarılmış
• 2 çorba kaşığı zeytinyağı
• 1 adet büyük soğan, dilimlenmiş
• 2 diş sarmısak, ezilmiş
• 100 gr. mantar, temizlenmiş
• 400 gr. domates, doğranmış
• 2/3 bardak tavuk suyu
• Tuz ve karabiber

Hazırlama:

Una tuz karabiber ekleyip tavuk butlarını bulayın. Yağı büyük bir tencerede eritin ve tavukların her tarafı pembeleşinceye kadar 5-10 dakika çevirin. Kevgirle çıkarıp bir kenara alın. Tencereye soğanı, sarımsağı ve mantarı ekleyin, yumuşayana kadar 5 dakika pişirin. Tavuğu tekrar tencereye koyun ve kalan malzemeleri ekleyin. Arzuya göre tuz ve karabiberle tatlandırın. Bir kapakla tavuk pişene kadar 1 saat kadar pişirin. Tavukları servis tabağın alın. Sos çok suluysa pelteleşene kadar kaynatın. Sosu kaşıkla tavukların üzerine dökün ve sade pilav veya bulgurla sıcak servis edin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.