![]() |
Marengo Usulü Tavuk Tarifi Yapılışı
Marengo Usulü Tavuk Tarifi - Marengo Usulü Tavuk Nasıl Yapılır - Marengo Usulü Tavuk Malzemeleri
Malzeme: (4 kişilik) Büyük bir tencere kullanmak tavuğun daha kolay kızarmasını sağlar. Kullandığımız yağ oranı düşük olduğunan tavukların yapışmamaları için sık sık çevirin. • 1 çorba kaşığı un • 4 adet kemiksiz tavuk budu, derisi çıkarılmış • 2 çorba kaşığı zeytinyağı • 1 adet büyük soğan, dilimlenmiş • 2 diş sarmısak, ezilmiş • 100 gr. mantar, temizlenmiş • 400 gr. domates, doğranmış • 2/3 bardak tavuk suyu • Tuz ve karabiber Hazırlama: Una tuz karabiber ekleyip tavuk butlarını bulayın. Yağı büyük bir tencerede eritin ve tavukların her tarafı pembeleşinceye kadar 5-10 dakika çevirin. Kevgirle çıkarıp bir kenara alın. Tencereye soğanı, sarımsağı ve mantarı ekleyin, yumuşayana kadar 5 dakika pişirin. Tavuğu tekrar tencereye koyun ve kalan malzemeleri ekleyin. Arzuya göre tuz ve karabiberle tatlandırın. Bir kapakla tavuk pişene kadar 1 saat kadar pişirin. Tavukları servis tabağın alın. Sos çok suluysa pelteleşene kadar kaynatın. Sosu kaşıkla tavukların üzerine dökün ve sade pilav veya bulgurla sıcak servis edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.