![]() |
Şaraplı Tavuk Tarifi Yapılışı
Şaraplı Tavuk Tarifi - Şaraplı Tavuk Nasıl Yapılır - Şaraplı Tavuk Malzemeleri
Şaraplı Tavuk Malzeme: • 2 çorba kaşığı zeytinyağı • 1 adet soğan, küp şeklinde doğranmış • 700 gr tavuk göğsü, derişiz, kemiksiz, dövülüp inceltilmiş • 1 bardak şarap • 3A az yağlı tavuk suyu • 1 çorba kaşığı mısır nişastası • Tuz ve taze çekilmiş karabiber Hazırlama: Tencerede soğanı yağ ile 5 dakika kavurun. Tavukları ekleyip her tarafını 5′er dakika kızartın. Şarabı ekleyip 4 dakika daha pişirin. Ayn bir kapta mısır nişastasını tavuk suyunda eritip tavukların bulunduğu tencereye ekleyin. Sos koyulaşana kadar pişirin. İsteğinize göre tuz karabiber ek leyin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.