ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Bademli Tavuk Tarifi Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=427665)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 02:37 AM

Bademli Tavuk Tarifi Yapılışı
 
Bademli Tavuk Tarifi - Bademli Tavuk Nasıl Yapılır - Bademli Tavuk Malzemeleri





Bademli Tavuk
Malzemeler

* 150 gr Tavuk Göğsü (terbiyelenmiş)
* 5 adet Kestane (deniz kestanesi)
* 6 adet ortadan kesilmiş Mantar
* 1 adet küp şeklinde kesilmiş Havuç
* 8 parça küçük kesilmiş Taze Soğan
* 15 adet Badem
* Sarımsak
* Tuz
* Sıvı Yağ
* Nişasta
* Tavuk Suyu
* Su
*
* 1 Kisilik
* Mutfak: Türk


Hazırlanışı
3 bardak yağ woga koyup ısıtılır. Terbiyelenmiş tavuklar yağa atılıp, karıştırılarak 1 dakika pişirilir. Daha sonra tavuklar yağdan çıkarılıp süzülür. Aynı woga sarmısak, mantar, deniz kestanesi ve havuçlar konur. Üzerine 1/2 bardak tavuk suyu ilave edilir. Su kaynamaya başladığı zaman, 4 çorba kaşığı mısır nişastan su katılır. Ve en son badem ve taze soğanı katıp karıştırdıktan sonra servis yapılır. Bademlerin hazırlanması: Bademler bir tencereye konur. Bademlerin üzerlerini 2 parmak geçecek kadar su konur. Bir saat kaynadıktan sonra bademlerin suyu süzülüp, kabukları ve zarları çıkartılır. Kabukları soyulmuş bademler, kızgın bir tencerede bulunan yağa konur. Pembeleşinceye kadar kızardıktan sonra, yağdan çıkartılıp soğumaya bırakılır.

Afiyet Olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.