![]() |
Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebab Tarifi Yapılışı Resimli
Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebabı Tarifi
Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebab nasıl yapılır Bahçıvan Kebab Tarifi Bahçıvan Kebab nasıl yapılır . kuşbaşı kuzu eti[*]30 adet arpacık soğanı[*]3 çorba kaşığı tereyağı[*]2 adet orta boy domates[*]2 adet havuç[*]250 gr. sultani[*]bezelye[*]Tuz, karabiber[*]Kırmızı pul biber[*]1/2 demet dereotu[/list] Yapılışı Eti yıkayıp bir tencereye koyun. Tereyağı ile birlikte hafifçe kavurun. Halka şeklinde doğranmış havucu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp, hafif ateşte et yumuşayıp suyunu çekene kadar 1 saat pişirin. Et suyunu çekince, kabukları soyulup iri doğranmış domates, havuç, bezelye, arpacık soğanı, tuz, karabiber ve pul biberi ilave edin. Et yumuşayıp, kendi yağına kalıncaya kadar hafif ateşte 1 -1,5 saat pişirin. (Etin suyu azaldıkça en fazla 2 su bardağı ılık su ekleyebilirsiniz.) Arpacık soğanlı bahçıvan kebabını üzerine ince kıyılmış dereotu serptikten sonra sıcak olarak sefis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.