![]() |
Domates Soslu Haşlanmış Köfte Tarifi Yapılışı
Domates Soslu Haşlanmış Köfte Tarifi - Domates Soslu Haşlanmış Köfte Nasıl Yapılır - Domates Soslu Haşlanmış Köfte Malzemeleri
MALZEMELER: Et -125 gr., Tereyağı -15 gr., Pirinç -15 gr., Domates – 50 gr., Havuç -10 gr., Un – 3 gr., Yumurta -1/4 adet, Maydanoz – 3 gr., Tuz – 2 gr. BESİN DEĞERİ: 100 gr. yemekte: Protein – 6.49 gr., Yağ – 5.86 gr., Karbonhidrat-5.29 gr., Kalori- 100. HAZİRLAMA: Et, zar ve damarları ayıklanıp yıkandıktan sonra 2 kez kıyma makinesinden geçirilir. Yarı pişmiş pirinç, yumurtanın bir kısmı, kıyılmış maydanoz ve tuz katılıp yoğrularak köfteler hazırlanır. Köfteler una bulanıp soğuk suya atılır ve 15 – 20 dakika kadar kaynatılıp çıkarılır ve üzerlerine kaynar su dökülür. Domatesler robottan geçirilir, köftelere ilave edilip hafif ateşte pişirilir. Yemek ateşten alınmasına 5 dakika kala kavrulup sulandırılmış un katılıp tuzlanır. Piştikten sonra ateşten alınır ve yumurta ile terbiye edilip tereyağı katılır. İçinde rendelenmiş havuç buğulanarak renklendirilen tereyağı yemeğin üzerinde gezdirilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.