ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Baharatlı Piliç Tarifi Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=427652)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 02:39 AM

Baharatlı Piliç Tarifi Yapılışı
 
Baharatlı Piliç Tarifi - Baharatlı Piliç Nasıl Yapılır - Baharatlı Piliç Malzemeleri




Baharatlı Piliç


Malzemeler

* 6 Adet Tavuk Göğsü
* 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
* 1 Diş Bütün Sarımsak
* 1 Tatlı Kaşığı Zencefil
* 2 Yemek Kaşığı Limon Suyu
* 1 Tatlı Kaşığı Kimyon
* 1 Tatlı Kaşığı Zerdeçal
* 1 Tatlı Kaşığı Kişniş
* 1 Tatlı Kaşığı Köri
* 1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
* 1/2 Su Bardağı Yoğurt
* 2 Yemek Kaşığı Domates Salçası
* 2 Yemek Kaşığı Bal
* Tuz
* Karabiber
*
* Süre: 20-40 Dk.
* 6-8 Kisilik
* Mutfak: Türk


Hazırlanışı
Tavuk göğüslerini ortadan ikiye kesiniz. Üzerini bir bıçak ucu ile çiziniz. Harcı için; sarımsak hariç tüm malzemeleri bir kasede karıştırınız. Tavukları harca bulayınız ve buzdolabında 1 saat dinlendiriniz. Zeytinyağını ve sarımsakları bir tavada kızdırınız. Marinatta beklettiğiniz gğüs etlerinin her iki tarafını da kızmış olan sarımsaklı zeytinyağında pişirip , sıcak olarak servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.