![]() |
Ananaslı Tavuk Tarifi Yapılışı
Ananaslı TavukTarifi - Tavuk Yemeği Tarifleri - Ananaslı Tavuk Nasıl Yapılır - Ananaslı Tavuk Malzemeleri
Malzemeler * 1 Adet Tavuk * 4 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ * 1 Yemek Kaşığı Limon Suyu * 2 Yemek Kaşığı Ananas Suyu * 2 Yemek Kaşığı Baharat * 2 Adet Domates * 1 Adet Portakal * 1 Yemek Kaşığı Tereyağı * Kırmızı Biber * Tuz * * Süre: 90 Dk. * 4 Kisilik * Mutfak: Belirsiz Hazırlanışı Tavuğı iri parçalar halinde bölün, ananas suyu limon suyu tuz ilave edip 1 saat suda bekletin. Yağ kızdırıp ve tavuğu hafifçe kızartın. Üzüm, rom, doğranmış domatesler, tuz ve kırmızı biberi ilave edip karıştırın. 15-20 dakika hafif ateşte pişirin. Tavuk pişerken diğer tarafta küp küp doğradığınız ananas parçalarını galeta ununa batırıp tereyağında kızartın. Büyük bir tabağa safranlı pilav koyun. Üzerine pişmiş tavuk parçalarını dizip, sosu dökün. Ananas ve portakal dilimleri ile süsleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet Olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.