ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Erikli Ve Bademli Hindi Tarifi Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=427621)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 02:44 AM

Erikli Ve Bademli Hindi Tarifi Yapılışı
 
Erikli Bademli Hindi Tarifi - Erikli Bademli Hindi Yapılışı - Erikli Bademli Hindi Nasıl Yapılır - Erikli Bademli Hindi Malzemeleri



Malzemeler
500 gr. hindi eti
2 çorba kaşığı zeytinyağı
100 gram kuru üzüm (sultani)
1 çorba kaşığı taze kekik
1 çorba kaşığı badem (ezilmiş)
4 çorba kaşığı kavrulmuş ve kıyılmış badem
8 çorba kaşığı ufalanmış ekmek
Yarım demet kıyılmış maydanoz
3 Adet adaçayı yaprağı
12 adet kuru mürdüm eriği (çekirdeksiz)
6 Adet karanfil
Tuz, karabiber
3 su bardağı piliç suyu

Zeytinyağını tavada ısıtın. Hindi etlerini kavuran. Tavadan çıkarıp, sıcak tutun. Kıyılmış bademin dışındaki tüm malzemeleri (kuru üzüm kekik, adaçayı, maydanoz, ufalanmış ekmek ezilmiş badem, erik, karanfil, tuz, karabiberi bü tencerede karıştırın. 3 su bardağı piliç suyunu ekleyin. Hafif ateşte 25 dakika kaynatın. Etleri, kaynattığınız karışıma ekleyip, 15 dakika daha harlı ateş üzerinde kapaklı olarak kaynatın. Etleri servis tabağına alın. Üzerine sostan gezdirin. Kıyılmış badem serperek, servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.