ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Etli Enginar Kalbi Tarifi Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=427604)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 02:47 AM

Etli Enginar Kalbi Tarifi Yapılışı
 
Etli Enginar Kalbi Tarifi - Etli Enginar Kalbi Nasıl Yapılır - Etli Enginar Kalbi Malzemeleri






Etli Enginar Kalbi


Malzemeler


5 adet enginar kalbi

5 adet mantar

Yarım domates

Yarım çarliston biber

Yarım soğan

100 gr ıspanak

1 tatlı kaşığı krema

1 çorba kaşığı Teremyağ

Yarım tatlı kaşığı Bizim Mutfak Un

Yarım çay kaşığı süt

200 gr yağsız kuzu kuşbaşı

Üzeri için

kaşar peyniri


Hazırlanışı


Soğan, biber ve mantarları doğrayın. Enginar kalplerini ortadan ikiye kesin. Tavaya tereyağını alın. Tavada soğanı, biberi, enginar kalplerini ve mantarları soteleyin. Kremayı tavaya ekleyin ve karıştırın. Diğer tarafta ıspanağı yıkayın ve doğrayın. Doğranmış ıspanakları Teremyağ’da soteleyin. Un ve süt ilave ettikten sonra püre kıvamına gelinceye kadar pişirin. Diğer tarafta etleri küp doğranmış domateslerle birlikte bir tavaya alın ve domatesin suyunda karıştırarak pişirin. Pişen etleri enginar kalpli karışıma ilave edin. Toprak bir fırın kabının içine ıspanak püresini alın. Üzerine etli enginar kalplerini alın. En üste rendelenmiş kaşar peynirini yayın. Sıcak fırında peynir eriyene kadar bekletin. Soğutmadan servis yapın.



Afiyet Olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.