![]() |
Etli Enginar Kalbi Tarifi Yapılışı
Etli Enginar Kalbi Tarifi - Etli Enginar Kalbi Nasıl Yapılır - Etli Enginar Kalbi Malzemeleri
Etli Enginar Kalbi Malzemeler 5 adet enginar kalbi 5 adet mantar Yarım domates Yarım çarliston biber Yarım soğan 100 gr ıspanak 1 tatlı kaşığı krema 1 çorba kaşığı Teremyağ Yarım tatlı kaşığı Bizim Mutfak Un Yarım çay kaşığı süt 200 gr yağsız kuzu kuşbaşı Üzeri için kaşar peyniri Hazırlanışı Soğan, biber ve mantarları doğrayın. Enginar kalplerini ortadan ikiye kesin. Tavaya tereyağını alın. Tavada soğanı, biberi, enginar kalplerini ve mantarları soteleyin. Kremayı tavaya ekleyin ve karıştırın. Diğer tarafta ıspanağı yıkayın ve doğrayın. Doğranmış ıspanakları Teremyağ’da soteleyin. Un ve süt ilave ettikten sonra püre kıvamına gelinceye kadar pişirin. Diğer tarafta etleri küp doğranmış domateslerle birlikte bir tavaya alın ve domatesin suyunda karıştırarak pişirin. Pişen etleri enginar kalpli karışıma ilave edin. Toprak bir fırın kabının içine ıspanak püresini alın. Üzerine etli enginar kalplerini alın. En üste rendelenmiş kaşar peynirini yayın. Sıcak fırında peynir eriyene kadar bekletin. Soğutmadan servis yapın. Afiyet Olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.