ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Havuçlu Pilav (Amerikan Mutfagi) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=427517)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 02:26 AM

Havuçlu Pilav (Amerikan Mutfagi)
 
Malzemeler:

Amerikan pirinci: 1 kg
Sıcak et suyu: 2 lt
Havuç: 300 gr
Kuşbaşı tavuk eti: 1/2 kg
Kuş üzümü: 3 çorba kaşığı
Dereotu
Tuz
Karabiber

Havuçları yıkayıp küçük küpler şeklinde doğrayın. Bir tencerede yağı kızdırın. İçine havucu, tavuk etini ekleyip kavurun. Ardından yıkayıp pirinci ekleyin. Birkaç dakika karıştırarak kavurduktan sonra su ve yeterince tuz ilave edin. Suyunu çekene kadar pişirin, 15 dakika kadar dinlendirin, dereotuyla süsleyip servis yapın


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.