![]() |
Arap-Lübnan Mutfagi Yemek Tarifleri
BALIK KEBABI
Malzemeler: 1 kg beyaz etli balik 4 adet sogan 2 adet limonun suyu bir tutam kirmizi pul biber 2 çay kasigi kimyon 1 çorba kasigi domates salçasi 2 adet defne yapragi 20 adet kiraz domates 5 adet ortaboy kabak 4 çorba kasigi zeytinyagi tuz-karabiber Yapilisi: Sogani robotta ezip, limon suyu, pul biber, salça, kimyon, kiyilmis defne yapragi ve zeytinyagi ilave edin. Balik etlerini orta boy dograyip,sosa ilave edin ve 1 saat buzdolabinda dinlendirin. Domateslerin saplarini çikarip, kabaklari ince dilimleyin. Kabak,domates ve balik parçalarini degisimli olarak sise dizin.250 C ye ayarlanmis firinda 10-15 dakika pisirin. Dilerseniz sisleri sik sik çevirerek izgarada da pisirebilirsiniz. |
Arap-Lübnan Mutfagi Yemek Tarifleri
Arap Usulü Yogurt Corbasi
Malzemeler: 2,5 kahve fincani pirinç 1 kg yogurt 1 yemek kasigi misir unu 1 çay kasigi tarçin 1 çay kasigi kuru nane 500 gr kemikli kuzu eti 2 çorba kasigi zeytinyagi birkaç taze nane yapragi tuz-karabiber Etli Bulgur Köftesi için: 100 gr kuzu ve dana kiymasi karisimi 2 kahve fincani köftelik bugur 1 adet yumurta 1 çorba kasigi ekmek içi 1 küçük sogan 1 çorba kasigi kavrulmus çam fistigi 1 çay kasigi kimyon tarçin karisimi tuz-karabiber Yapilisi: Bulgurun yumusamasi için ilik suda yarim saat bekletin. Suyunu süzüp,iyice sIkin. Kiyma ve sogani robotta püre haline getirin. Baharatlari, islatilmis ekmek içini, yumurtayi ve çam fistigini ekleyip, harci hazirlayin. Bu harçtan ceviz büyüklügünde oval köfteler hazirlayin. Kemikli kuzu etini yagda kizartin. Nane ve tarçin ekip, üzerini örtecek kadar su koyup kaynatin. Üzerine biriken köpükleri aldiktan sonra, kisik ateste 3 saat pisirin. Etleri kemiklerinden ayirin 3,5 bardak et suyu ve tarçinla birlikte bir tencereye koyun, kaynayinca pirinci ekleyin. Pirinç ve etler 10 dakika kadar kaynarken, misir ununu yogurtta eritin ve tencereye koyun. Tekrar kaynamaya baslayinca köfteleri ilave edip, kisik ateste 20 dakika pisirin. Gerekli olursa et suyu ilave edin. Sicak olarak servis yapin. |
Arap-Lübnan Mutfagi Yemek Tarifleri
Kibbeh
Malzemeler: 1 su bardagi ince bulgur 450 gr koyun kiymasi 1 su bardagi domates salçasi 5 çorba kasigi limon suyu 1 çay kasigi kirmizi pul biber 0,5 çay kasigi kimyon 1 çorba kasigi susam 3 çorba kasigi tereyag 2 çorba kasigi ayçiçek yagi tuz-karabiber Iç Malzemeleri: 1 adet sogan 350 gr koyun kiymasi 1 kahve finceni ceviziçi 1 kahve fincani çam fistigi 0,5 çay kasigi tarçin 1-2 dis karanfil Kimyon ve kisnis karisimi 1 çorba kasigi zeytinyagi tuz-karabiber Yapilisi: Yarim su bardagi ilik su ve limon suyunda domates salçasini eritin. Bulguru ilave edip, 20 dakika dinlendirin. Kiyma ve baharatlari ekleyip, elastiki kivama gelinceye kadar buzdolabinda yaklasik 2 saat bekletin. Bu sirada sogani kiyip, yagda pembelestirin. Kiymayi ekleyip, orta ateste kavurun. Atesten aldiktan sonra, baharatlari ve ceviziçi ve sam fistigini ekleyin. Tereyagini siviyagda eritin.Bir kasik yagla yaglanmis firin tepsisine yagli kagit serin, hamurun yarisini açin, iç malzemeyi serin. Kalan hamuru üzerine yayin.Biçakla ince çizgiler halinde baklava deseni verip, susam serpin ve 200 C'de 30-35 dakika pisirin. *Cacikla servis yapin. |
Arap-Lübnan Mutfagi Yemek Tarifleri
Taboule
Malzemeler: 1,5 cay bardagi bulgur 2 demet maydonoz 3 adet domates 1 adet sogan 1 adet limonun suyu 2,5 corba kasigi zeytinyagi taze nane tuz Yapilisi: Bulguru 3 çay bardagi suda,suyunu çekene kadar haslayin. Domatesleri küçük küpler halinde dograyin. Maydanoz, sogan ve naneyi ince kiyin. Bulgurla karistirin. Yeterli miktarda tuzla tadlandirin. Üzerine limon suyu ve zeytinyagi gezdirerek servis yapin. |
Arap-Lübnan Mutfagi Yemek Tarifleri
Hurma Dolmasi (Tatli)
Malzemeler: 12 adet bagdat hurmasi 1 kase lor peyniri 1 çorba kasigi toz seker 1 limon kabugu rendesi 12 adet kabugu soyulmus badem Yapilisi: Baslangiç olarak bir süzgeçe peçete serip, lor peynirinin suyunu birakmasi için serin bir yerde 2 saat dinlendirin.Hurmalarin üzerini keskin bir biçakla uzunlamasina çizip,çekirdeklerini çikarin.Servis tabagina dizdiginiz hurmalarin içine, süzülmüs olr peyniri,rendelenmis limon kabugu ve sekeri çirparak hazirladiginiz kremayi doldurun.Hurmalarin üzerini birer adet ayiklanmis badem ile süsleyip,servis yapin. |
Arap-Lübnan Mutfagi Yemek Tarifleri
Tavuk Büryani
Malzemeler: 1kg tavuk budu 1 adet taze zencefil 3 yemek kasigi tereyag 1 demet maydonoz 2 çay kasigi limon suyu 1 adet defne yapragi 350 gr.basmati pirinci 1 bas ayiklanmis sarimsak 150 gr.yogurt 1 çay kasigi garam masala 3 adet sogan 3 dal taze nane 8 adet kakule kabugu 1 adet çubuk tarçin 1'er çay kasigi tuz,kirmizi biber,kimyon Yapilisi: 1 dis sarimsak ve zencefili ufak dograyin, gram masala ve kirmizi biberle birlikte yogurdun içine karistirin. Derisi alinmis tavuk butlarini 6 saat kadar bu karisimin içinde bekletin. Tüm baharati 1 litre suya ekleyip, kaynatin. Pirinçleri ekleyip, 2 dakika kadar bu suda haslayin. Süzüp, baharatini alin. Baharatli suyun yaklasik 1 su bardagini alin. Ince halkalar halinde kesilmis olan sogani tereyaginda pembelestirin. Ince kiyilmis nane, maydanoz, kimyon ve limon suyunu soganlara ilave edin. Tavuk butlarini düdüklü tencerenin dibine, soganli karisimi üzerine ve pirinç en üste gelecek sekilde katmanlar yapin. Ayirdiginiz 1 bardak baharatli suyu ilave edip, kapatin. Düdüklü tencere kaynadiktan sonra 15 dakika daha pisirin. |
Arap-Lübnan Mutfagi Yemek Tarifleri
Maklube
Malzemeler: (8 Kisilik) 500 gr. Kuzu Kusbasi(yagsiz) 1 kg Pirinc (baldo tercih edilir) 2 ad. Patates 1 ad.Sogan 150 gr.Margarin 2 corba k. Zeytinyag Servis icin: 5 ad.Domates 5 ad.Salatalik 3 ad.Sivribiber 500 gr. Yogurt Yapılışı: Kusbasi etleri yaklasik yarim saat haslayin. Ayri bir tencereye zeytinyagini koyun,yuvarlak olarak kesilmis patatesleri yerlestirin.Patateslerin üzerine,yine yuvarlak kesilmis soganlari yerlestirin. Daha sonra pirincin yarisini ilave edip,üzerine etleri yerlestirin ve bunun üzerine de pirincin kalanini koyun.Kararinca suyunu koyun ve en üste de margarin ekleyerek pismeye birakin. *Salatalik,domates ve biberleri ister salata,ister sögüs olarak hazirlayabilirsiniz. *Yemek pistiginde,genisce bir servis tabagina ters cevirerek kapatin,etrafina bir yogurt,bir salata/sögüs olarak süsleyin.Süsleme bitince tencereyi kaldirin. Böylece sekil bozulmadan servis yapabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.