ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Bulgar Mutfağı-Kacamak Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=427374)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 02:50 AM

Bulgar Mutfağı-Kacamak Tarifi
 
Malzemeler
  • Bir litre su
  • 250 gr. misir unu
  • tereyag
  • kirmizi pul biber
  • rendelenmis beyaz peynir
  • kavurma et (isteğe göre)
Yapılışı
Bir litre su once kaynatilir. Kaynarken içine 250 gr. misir unu konur ve tahta kasıkla 5 dakika devamli olarak homojen olana kadar kariştirilir. Sonra bir tabaga konarak ince bir tabaka halinde yayilir. Uzerine tereyag gezdirilir, kirmizi pul biber serpilir ve rendelenmis beyaz peynir konur. Ayrica isteyen bunun üzerine kavurma et te koyabilir. Yaninda ayran iyi gider. Tatli olarak yemek isteyenler ise, yag gezdirdikten sonra toz seker serper veya pekmez doker. Afiyet olsun!


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.