Prof. Dr. Sinsi |
08-13-2012 02:52 AM |
Azeri Yemekleri - Azeri Mutfağı - Azerbaycanın Yöresel Yemekleri
Azeri Mutfağı - Azeri Mutfak Kültürü - Azerbaycanın Yöresel Yemekleri
Azeri mutfağı Azerbaycan'nın ulusal mutfağıdır Avrupa ve Ortadoğu mutfaklarını etkilemiş hem de bu mutfaklardan etkilenmiştir Ayrıca Azeri mutfağı yörelere göre de farklılıklar gösterir
Hamur İşleri
- Düşbere
- Xemiraşı
- Gürze
- Kuymak
- Firni
- Süzme xingal
Salatalar - Soyutma
- Khazar salatası
- Azerbaycan salatası
- Yeşillikler
- Fasulye fisindjan
Çorbalar
- Umac
- Piti
- Köfte - bozbaş
- Turşu sıyık
- Parça - bozbaş
- Tavuk çorbası
- Pelmeni
- Haş(Kelle paça)
- Sulu xingal
- Dovğa
- Ayran - doğramaç
- Hamuraşı
- Balva
Et yemekleri
- Tike kebap
- Tavuk kebabı
- Amatör kebabı
- Lüle kebabı
- Tava kebabı
- Abgust
Pilavlar
- Sütlü pilav
- Meyveli pilav
- Parça döşemeli pilav
- Dereotulu pilav
- Tavuklu pilav
- Çığırtma pilav
- Kıymalı pilav
- Ham-döşemeli pilav
- Sebze kavurmalı pilav
- Fasulyalı pilav
- Fisincan pilavı
- Tahta pilav
- Salyangoz pilavı
- Ciğerli pilav
Dolmalar
- Yarpaq dolması(Yaprak dolması)
- Kələm dolması(Lahana dolması)
- Badımcan dolması(Patlıcan dolması)
- Əvəlik dolması
- Soğan dolması
- Heyva dolması(Ayva dolması)
- Alma dolması(Elma dolması)
- Pamidor dolması(Domates dolması)
- Nar kavurması
- Turşu kavurması
- Kızartılmış hayvan içiriği
- Tava eti
- Patlıcan çığırtması
- Tendirde kızartılmış piliç
- Arzuman köftesi
- Ovrişte
- Yayma
- Sebze kavurması
Tatlılar
- Shakerbura
- Shakerchurek
- Bakü baklavası
- Şeki baklavası
- Shor Gogal
- Gyrmabadam
- Salyangozlu profiterol
- Ciğerli baklava
|