ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Alabalık Sahanda Bugulama (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=427273)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 02:27 AM

Alabalık Sahanda Bugulama
 
Alabalık Sahanda Bugulama Nasıl Yapılır - Alabalık Sahanda Bugulama Tarifi



Malzemeler


4 adet Alabalık (fileto edilmiş)

4 adet defne yaprağı

3 adet domates

3 adet çarliston biber

1.5 adet limonun suyu

70 gr. tereyağ(margarin veya likit yağ da olabilir)

250 gr. mantar

1 çorba kaşığı kapari turşusu

Tuz ve karabiber


Yapılışı


Domatesler halka halinde kesilip yağlanmış tavaya dizilir.Alabalık filetoları domateslerin üzerine yerleştirilir.Bakiye domatesler ise dörde bölünüp balıkların aralarına yerleştirilir.

Çarliston biberler çekirdekleri çıkarıldıktan sonra uzun şeritler (veya halkalar) halinde kesilerek balıkların üstüne yerleştirilir. İkiye bölünmüş mantarlar, bir çorba kaşığı kapari turşusu ve defne yaprakları ilave edilir.

Limon suyu ve balıkların üst seviyesine kadar su konur, kararınca tuz ve karabiber ilave edilir ve kapağı kapatılıp hafif ateşte 30 dakika pişirilir.

Not: İsteyenler 2 ila 3 diş doğranmış sarımsak ta ilave edebilirler


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.