ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Badem Soslu Levrek Tarifi Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=427249)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 02:31 AM

Badem Soslu Levrek Tarifi Yapılışı
 
Badem Soslu Levrek Tarifi - Badem Soslu Levrek yapımı için gerekli malzemeler - Badem Soslu Levrek nasıl yapılır


Malzemeler:


1,5 2 kiloluk levrek

3 4 dal maydonoz

1 su bardağı tatlı badem

2 limon

250 gram kabuksuz bayat ekmek içi

tuz

2 kahve fincanı zeytinyağı


Yapılışı:


Balığı temizleyiniz, yıkayınız, kuyruğunu kesiniz. kuyruğunu ıslatınız ve yelpaze biçiminde elle gererek masanın her hangi bir yerine yapıştırınız. balığı bütünüyle haşlayınız. haşlanan balığı kafa ve kılçıklarından ayırınız, siyah derilerini beyaz etinden bıçak ucu ile sıyırarak çıkarınız. servis tabağına ufak parçalara bölerek beyaz etlerini biçimli yerleştiriniz. diğer tarafta bademleri iç kabuklarından çıkarmak için sıcak suda bırakınız. bademleri iç kabuklarından ayırınız ve kurulayınız. havanda iyice dövünüz veya makinadan çekiniz, ıslatılmış bayat ekmek içini bademle beraber makinadan bir kaç kez çekiniz. pürüzsüz olması için . bu karışıma zeytinyağı, limon suyu, tuz il ve ediniz, aynen koyu boza kıvamına gelinceye dek biraz da balık suyundan il ve ediniz, servis tabağına yerleştirdiğiniz balık üzerine dökünüz. yanlarım maydonoz dalı ve limon dilimleriyle süsleyiniz, daha önce masaya kuruması için yapıştırdığınız kuyruğu uç kısmına kovunuz, parlak olması için üzerine fırça ile zeytinyağı sürünüz. not badem sosu çok koyu olursa biraz balık suyu, sulu olursa ekmek içi il ve edilir. tabağa yerleştirdiğiniz balığa arzu ederseniz kafa kısmımda biçimli olarak yerleştirirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.