![]() |
Bademli Alabalık (Fas) Tarifi
Bademli Alabalık (Fas)
4 adet alabalık 300 gr soyulmuş badem 1/4 çorba kaşığı taze kişniş 1/2 çay kaşığı toz tarçın 1/2 çay kaşığı taze zencefil 200 gram pirinç 2 soğan 100 gram biber 100 gram şeker 60 gram tereyağı Pirinçleri az suda haşlayın. Soğanları ince kıyın. Bademleri file doğrayın. Fırınınızı 160 derecede yakın. Alabalıkların içini temizleyin akan suda yıkayın, mutfak kağıdı ile kurulayın. Bir kasede haşlanmış pirinç, soğan, badem, kişniş ve tarçını iyice karıştırın. Bu karışımı dörde bölüp alabalıkları doldurun. Balıkları yağlanmış bir fırın kabına koyup, üzerine eritilmiş tereyağı, şeker ve biber karışımını dökün. Fırın kabını ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkınca çok az tarçın serperek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.