![]() |
Fırında Soslu Çinekop Tarifi Yapılışı
fırında çinekop nasıl pişirilir - çinekop fırın ızgara - soslu çinekop nasıl yapılır
Malzemeler: 1 kilo çinekop 1 yemek kaşığı zeytinyağ 1 tatı kaşığı hardal 1 tatlı kaşığı mayonez 1 adet limon suyu 1 tutam kişniş Tuz ,karabiber ,pulbiber 50 gr. tereyağı 1 adet soğan 1 adet domates 3 adet sivribiber Maydanoz Bir kaç adet defne yaprağı Hazırlanışı Temizlediğiniz çinekopların her iki yüzeyine ikişer derin çizik atın,tuzlayın. z.yağı, hardal ve mayonez, limonun suyu,bir tutam kişniş, karabiber,pulbiberi karıştırıp balıkların ı içine dışına iyice yedirerek soslayın.ve 1 saat dolapta dinlendirin. Teflon fırın tepsisini yağlayıp ,tabanına defne yaprağı sererek balıkları dizin. halka doğranmış bol soğan,dilim domates,sivri biber ve bol maydonoz koyarak üzerini folye ile kapatıp 200 derece fırına verin. 30dk sonra fırının üst ızgarasını açarak, folyeyi çıkartıp üzerine dilim tereyağı serpiştirerek fırının ızgara sında kızarana dek kurutmadan pişirin. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.