ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Mezgit Buğulama - Mezgit Buğulama Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=427218)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 02:37 AM

Mezgit Buğulama - Mezgit Buğulama Nasıl Yapılır
 
Mezgit Buğulama:

-1 kilogram mezgit balıgını temizleyiniz ve filetosunu çıkartınız ve bir miktar tuz ile tuzlayınız.
2 adet limonu ince dilimler halınde kesiniz, 3 adet domatesi ve 3 adet sivri biberi halka şeklinde kesiniz.
fırın kabını zeytinyağı ile (1 çay bardağı) iyice yağlayınız. Balıkları tepsiye dizip aralarına da biberleri yerleştiriniz. Üzerine 3 adet domates ve 1 adet limon dilimlerini halka şeklinde yerleştiriniz. Ardından tepsiyi alüminyum folyo ile iyice sarınız ve daha önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 35 dakika pişiriniz. Servis tabağına alarak yanında da garnitürle birlikte servis yapınız. Afiyet şeker olsun. Kilo yapmasın..


Not: Gerekirse ortaboy kuru soğanıda kesip balık aralarına yerleştirebilirsiniz
Fırından tepsiyi alırken bez eldiven kullanınız
Bu yemeğin yanında taze ekmek tavsiye ederim.

kayn:NuriDeniz


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.