ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Garnitürlü Barbunya Balığı Tarifi Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=427194)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 02:41 AM

Garnitürlü Barbunya Balığı Tarifi Yapılışı
 
Garnitürlü Barbunya Balığı Tarifi - Garnitürlü Barbunya Balığı Yapılışı - Garnitürlü Barbunya Balığı Nasıl Yapılır - Garnitürlü Barbunya Balığı Malzemeleri



MALZEMELER
1 Kilo barbunya baligi
2 Adet kabak
2 Adet havuç
3 Adet domates
2 Adet sogan
1 Su bardagi su
5 Çorba kasigi zeytinyagi
1 Tutam kirmizi safran
1 Dis sarimsak
5 Çorba kasigi mayonez
4-5 Dal maydanoz
3-4 Adet taze sogan sapi
Tuz, karabiber, kekik

YAPILIŞ TARİFİ
Baliklari temizleyip yikayin.
Süzgece alip suyunun süzülmesi için bekletin.
Havuç ve kabaklari ince ince dilimleyip, soganlari halka halka dograyin.
Domatesleri dilimleyin.
Baliklari firin kalibina dizin.
Hazirladiginiz sebzeleri degisimli olarak baliklarin üzerine yerlestirin.
Soyulmus sarimsak, kiyilmis maydanoz, kirmizi safran, kekik, tuz ve karabiber ilave edin.
Zeytinyagi ve suyu ekleyip önceden isitilmis 180 dereceye ayarli firinda 20 dakika pisirin.
Servis tabagina alip mayonez esliginde üzerine kiyilmis taze sogan sapi serperek servis yapin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.