![]() |
Tahin Soslu Çemenli Levrek Tarifi Yapılışı
levrek nasıl pişirilir - tahinli levrek
Malzeme: 80 gram fileto deniz levreği 40 gram çemen 40 gram kuşkonmaz 20 ml üzüm sirkesi 5 ml Altın Hasat Sızma Zeytinyağı Sosu İçin : 20 gram tahin 20 gram yoğurt 2 gram nane 2 gram sumak Tarifi: Fileto deniz levreğini çemen ile çepeçevre sarın. 4 derecedeki buzdolabında beş gün boyunca bekletin. Tahin, yoğurt, nane ve sumağı karıştırarak sos haline getirin. Kuşkonmazları üzüm sirkesi ve zeytinyağı ile tavada sote edin. Marine ettiğiniz levrek filetoyu bıçakla ince dilimler halinde kesin. Tahinli sosu fırça yardımıyla tabağa sürün. Levrek dilimlerini tabağa alın ve üzerlerine yine fırça yardımıyla kalan sosu sürün. Son olarak sotelenmiş kuşkonmazları tabağa alarak servis yapın. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.