![]() |
Safranlı Deniz Tarağı Tarifi Yapılışı
Safranlı Deniz Tarağı Yapılışı
Safranlı Deniz Tarağı Tarifi Safranlı Deniz Tarağı Malzemeler: • çeri domates • portakal ve greyfurt dilimleri • safran, zeytinyağı, limonsuyu ve kekikle marine edilmiş deniz tarağı • yarım limon sos için: mayonez • 2 adet yumurta • sarımsak • deniz tuzu • fesleğenli yeşil yağ • biberiye dalları • yeşillikler Hazırlanışı: Ocakta bir miktar kızdırılan tavada deniz tarakları kızartılır. Çok kızartılmamalı, setleştikçe lezzetini kaybeder. İçleri sulu ve yumuşak kalmalı. Limon suyu ve zeytinyağı ile karıştırılan yeşillikler tabağın kenarına yerleştirilir. Ortasına deniz tarakları konulur. Fırınlanmış domates, portakal ve greyfurt dilimleri de dekor amaçlı yerleştirilir. Sos deniz taraklarının üzerinde gezdirilir. Fesleğenli yeşil yağ ilave edilir. Sosun hazırlanışı: Bir miktar mayonez, bir yumurta, sarımsak, deniz tuzu, İran safranı, su derin bir kapta karıştırılarak sos elde edilir. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.