ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Bademli Alabalık Tarifi Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=427117)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 02:53 AM

Bademli Alabalık Tarifi Yapılışı
 
Bademli Alabalık Tarifi - Bademli Alabalık Yapılışı - Bademli Alabalık Nasıl Yapılır - Bademli Alabalık Malzemeleri



MALZEMESİ:
4 alabalık
75 gr. kuru üzüm
75 gr. badem
katıyağ
1 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı tarçın
karabiber
tuz.

Kuru üzümleri yıkayın. Bademleri soyup, ortadan ikiye ayırın ve kızdırılmış yağda pembeleştirin. Üzerine kuru üzümleri, kimyonu ve tarçını katıp karıştırarak 1 dakika pişirin. Fırın tepsisine alüminyum folyo yayın ve temizlenmiş, tuzlanmış ve biberlenmiş balıkları üzerine yerleştirin. Hazırladığınız karışımı balıkların üzerine yayın. Alüminyum folyoyu kenarlarından sıkıca kapatıp 180 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.