![]() |
Sebzeli Kuzu İncik
Et Yemekleri Sebzeli kuzu incik
MALZEMELER 6 adet kuzu incik 300 gram havuç 300 gram mantar 2 adet soğan 2 diş sarmısak 5 yemek kaşığı sıvıyağ 2 yemek kaşığı salça 2 yaprak defne 1 kutu domates konservesi 2 yemek kaşığı nişasta 2 yemek kaşığı sirke 3 çay bardağı sıcak su Tuz, karabiber, kekik HAZIRLANIŞI İncikleri tuzlayıp, biberleyin. Fırına uygun bir sahanda sıvıyağ ile iyice kızartın. Soğanları ve sarımsakları kıyın. Domates salçası, defne ve biraz kekikle beraber kavurmaya devam edin. Üç çay bardağı sıcak su ekleyip 175 derecelik fırında iki saat pişirin. Bu süre boyunca incikleri arada bir çevirin. Bir saat sonra doğradığınız havuçları ve mantarları; yarım saat sonra da süzdüğünüz konserve domatesleri ekleyin. Yemeği fırından çıkarınca etleri bir tabağa alın. Sosu, çok az suda erittiğiniz nişasta ile koyulaştırın. Tuz, karabiber ve sirke ekleyip bir taşım kaynatın. Etleri katıp, kekik serpin ve servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.