ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   İslami Yazılar & Hikayeler (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=320)
-   -   30 Yıl Yakan Ateş (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=42166)

gülgüzeli 03-21-2008 07:59 PM

30 Yıl Yakan Ateş
 
Sırrı-i Sekati Hazretleri’ne:

- Ya şeyh, sizin hiç hatanız olmadı mı? diye sordular.
- “Kardeşlerim, bir hata işledim ki ateşi otuz yıldır yüreğimi yakmaktadır. Hatırladığımda kalbim duracak gibi oluyor dedi. Müslümanlar merak ettiler:
- O hata ne idi?
- Otuz yıl önce Bağdat’ta büyük bir yangın çıktı. Benim dükkanımın da bulunduğu büyük bir çarşı yandı. O sırada ben orda değildim. Bana bütün komşuların dükkanının yandığını, benimkine bir şey olmadığını haber verdiler. Sevindim, “Elhamdülillah” diyerek Rabb’ime hamdettim. Fakat hemen aklıma diğer Müslümanları bırakıp sadece kendimi düşündüğüm geldi ve çok utandım. Derhal tövbe istiğfar ettim. Kefaret olarak dükkanımdaki bütün malları fakirlere dağıttım. Lakin otuz yıldır, o bir anlık bencilliğim kalbimden hiç çıkmadı, ateşi beni hep yaktı dedi.
__________________

Şengül Şirin 03-21-2008 10:17 PM

Cevap : 30 Yıl Yakan Ateş
 
nerde öyle insanlar.teşekkürler.

gülgüzeli 03-22-2008 03:51 PM

Cevap : 30 Yıl Yakan Ateş
 
Vakit ayırdığın için ben teşekkür ederim şengül abla okuyan gözlerine sağlık.
Evet böyle insanlar belki bi çoğumuzun çevresinde olmaya bilir,yada bizim bilmediğimiz varlıklarından bile haberdar olmadığımız kişiler olabilir, fakat yokta değildir! Şu ahir zamanda dünya ayaktaysa hala böyle kişilerin yüzü suyu hürmetine bizde yaşaya biliyoruz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.