![]() |
Mucize Bitkiler
adaçayının Özellikleri ve Yararları:
10. ve 17. yüzyıllarda devamlı kullanımın ölümsüzlüğü sağlayabileceği şeklinde yaygın bir inanış mevcuttu. Soğuk algınlığını, sinir hastalıklarını, yorgunluktan kaynaklanan ağrıları ve ishali geçirmede kullanılır. Bademcik şişmesine, ağız ve boğaz iltihaplarına iyi geldiği bilinir. Diş eti kanamasını önlemede etkili olduğu gibi, grip ve boğmaca hastalıklarında da kullanılır. Gece terlemelerini önlemede, yara ve çıbanları tedavi etmede etkilidir. Adaçayı yaprakları, mide suyunu düzenlemede, iştahı açmada, adet düzensizliklerini ve sancılarını iyileştirmede, rahim iltihaplarını geçirmede faydalıdır. Ancak, her gıda maddesinde olduğu gibi, adaçayının da fazla tüketilmesi zararlıdır. Zehirlenmeye neden olabilir. ahududunun Özellikleri ve Yararları: Vücudu kuvvetlendirir. Boğaz ve ağız hastalıklarında kullanılır. Kabız yapıcı etkisi vardır. Dişeti kanamalarını geçirmede, idrarı söktürmede, gaz ve spazm ağrılarını gidermede faydalıdır. ardıçın Özellikleri ve Yararları: Adaçayının yakılması ile elde edilen kadyağı, ergenlik sivilcelerini geçirir. Egzamaya karşı kullanılır. Saçkıran ve kellik problemlerinde, uyuz ve sedef hastalıklarında faydalıdır. Ardıç bol miktarda C vitamini ihtiva ettiğinden, zindelik vericidir. İç krampları gevşetici, mideyi güçlendirici ve metabolizmayı uyarıcı etkileri vardır. Mide üzerindeki tesirleri; mukoza bezinin güçlü bir şekilde kanlanması, sindirim bezlerinin uyarılması, mikropları öldürmesi şeklindedir. Ardıç meyvesi uçucu yağları böbrekten ayrıştırır. Böylece, böbrek cidarı uyarılarak idrar akışı yükselir. barut ağacı kabuğunun Özellikleri ve Yararları: Bağırsakları yumuşatmada, mide spazmını çözmede etkilidir elmanın Özellikleri ve Yararları: Kasları kuvvetlendirmede, sinirleri yatıştırmada, fiziki ve ruhi yorgunlukları gidermede kullanılır. Hemen hemen tüm hastalıkların iyileşme sürecini kısaltır. İdrarı artırmakla birlikte, vücuttaki zararlı maddelerin dışarı atılmasında yararlı olur. Kanı temizlemede, hazmı kolaylaştırmada, kolesterolü düşürmede, damar sertliğini önlemede faydalıdır. Uçukları iyileştirme özelliğine sahiptir. Cilde tazelik kazandırır. Göz ve kulak ağrılarının tedavisinde kullanılır. Dizanteri, karaciğer ve dalak hastalıklarında şifa verici olarak bilinir. Karaciğeri kuvvetlendirir. Kalp krizini önlemede, öksürüğü kesmede, bağırsaktaki kurtların düşürülmesinde etkilidir. Bulantı ve kusmaları geçirmede kullanılır. ısırgan otunun Özellikleri ve Yararları: Dalak, karaciğer ve safra kesesi hastalıklarında, solunum sistemi balgamlanmasında, mide kramplarında, ülserde ve akciğer hastalıklarında tavsiye edilir. Yara, egzama, kaşıntı olduğu takdirde kullanıldığı gibi, saç dökülmesine, romatizmaya ve baş ağrılarına karşı da oldukça etkilidir. limonun Özellikleri ve Yararları: Kalbi ferahlatmada, böbrek tıkanıklıklarını gidermede, bademcik iltihaplarını geçirmede ve tansiyonu düşürmede kullanılır. Nezleye iyi gelir. Sinir sistemini olumlu etkiler ve felç hastalarına tavsiye edilir. Mideyi kuvvetlendirerek hazmı kolaylaştırmada, idrarı söktürmede etkilidir. Mide, bağırsak ve iltihap yollarını temizlemede, baş dönmesini durdurmada, damar tıkanıklıklarını açmada, sivilceleri gidererek cilde güzellik katmada tercih edilir. Mide bulantısını geçirerek kusmayı keser. Karaciğer için çok yararlıdır. Dişetlerini kuvvetlendirdiği gibi, dişleri de beyazlatır. Gıda zehirlenmelerini bir noktaya kadar önlediğinden, panzehir görevi görür. Mide ve ciğerdeki ahlatı temizlemede, damar sertliğini gidermede ve bedenin minerallerini dengelemede yararlıdır. Romatizmaya, çeşitli enfeksiyonlara, yüksek tansiyona, karaciğer iltihabına, kanamaya ve nefes darlığına iyi gelir. Anemi, bronşit ve migren gibi rahatsızlıklarda kullanılır. A,B,C vitaminleri ihtiva ettiğinden, direnç verici özelliği vardır. nanenin Özellikleri ve Yararları: Mide ve pankreas salgılarının eksikliği ile bağırsaklarda oluşan normal dışı fermentasyonu ve buna bağlı olarak gelişen rahatsızlıkları önlediği bilinmektedir. Nane çayı, iştah açıcı ve hazmı kolaylaştırıcı olarak kullanılır. Genel sinir sistemini uyarmada, ateş düşürmede, hazımsal bozuklukları gidermede faydalıdır. Zor sindirimden ileri gelen ağız kokusunu giderir. Barsak gazlarını, mide ağrılarını geçirmede etkilidir. Migren, uykusuzluk ve baş dönmesi gibi rahatsızlıklara iyi gelir. Astım, grip ve bronşit gibi solunum yolu hastalıklarının tedavisinde tavsiye edilir. Şişkinliği alma, nefesi açma, bağırsak spazmını geçirmede denenmelidir. Dil tutukluğunu açıcı, heyecanı yatıştırıcı, sinirleri kuvvetlendirici özellikleri vardır. Anne sütünü artırıp, sütten şişen göğüsün şişini almada kullanılır. Adet düzensizliklerini gidermede etkilidir. Bağırsaklardaki kurtların düşürülmesine yardımcı olur. Ferahlatıcı etkisi vardır. papatyanın Özellikleri ve Yararları: Mide ve bağırsaktaki gazları geçirmede, gastrit ve ülser hastalıklarında kullanılır. Spazm giderici özelliktedir. Ateş düşürücü, terletici, sinirleri yatıştırıcı faydaları vardır. Çeşitli iltihapları kurutur. Ayrıca, baş ve bel ağrılarını dindirdiği gibi mikrop öldürücü etkisi de vardır. rezenenin Özellikleri ve Yararları: Yemeklerden yarım saat önce alındığında, iştah açıcı olarak kullanılabilir. Eğer yemekten sonra tatlandırmadan içilirse, sindirimi uyarıcı, şişkinliği giderici etkileri vardır. Kökü; idrar yetersizliğine, safra taşına iyi gelir. Tohumu; mide ve bağırsak gazlarına, zor sindirime, bağırsak parazitlerine, asabi kusmalara yararlıdır. Yaprakları; hazmı zor olan besinlerin sindirimini kolaylaştırır. Öksürük ve akciğer hastalıklarına karşı etkilidir. İştahsızlık, şişkinlik, öksürük, astım ve anne sütünü artırma gibi durumlarda etkilidir. Ses kısıklığına ve boğaz ağrısına karşı kullanılır. sinemaki yaprağının Özellikleri ve Yararları: Aç karnına içildiğinde peklik (bağırsak tembelliği), çeken kişilerde oldukça faydalıdır. Ancak, fazla kullanıldığında bağırsaklarda sancılı buruntu yaptığından dozaj ayarı çok önemlidir. Cilt çatlaklarında ve saç bakımında etkilidir. Damar tıkanıklığına, baş ağrısına, egzamaya, sıtmaya, kaşıntıya ve romatizmaya karşı kullanılır. Balgam söktürücü, eklem ağrılarını geçirici ve toksin atıcı özellikleri bulunur. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.