ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Ege Bölgesi (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=622)
-   -   Arslanyaylası Köyü Söke Aydın (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=412587)

Prof. Dr. Sinsi 08-10-2012 11:27 PM

Arslanyaylası Köyü Söke Aydın
 
arslanyaylası köyü bilgileri - arslanyaylası köyü tanıtım - arslanyaylası köyü resimleri



Arslanyaylası, Aydın ilinin Söke ilçesine bağlı bir köydür.


Tarihi


Köyün ileri gelenlerinden alınan bilgilere göre; çanakkaele ve kurtuluş savaşlarında köyden giden erkeklerin birçok kahramanlıklar sergilemeleri, düşmana korkusuzca saldırıp, kurşun yağmurunun üzerine bir arslan gibi atlamaları neticesinde cumhuriyetten sonra köye arslanyaylası ismi verilmiştir.


Kültür


Günümüzün hızlı değişiminden kendi öz benliğini nisbeten korumayı başarmıştır. Meşhur tarhana corbası, yumurta cılbırı, zengin sebze yemekleri düğünlere özel keşkeyi, ballı corbası,yaprak sarması,çam fıstığı tatılması gereken güzel lezzetlerdendir. Bayramlarda namaz çıkışında küçük büyük herkes saygı ve sevgi çerçevesinde birbirinin bayramını kutlar. acıyı,huzur, sevinç,mutluluklar koyde büyük bi aile havasın da paylaşılır.her nereden gelirse gelsin bi yabancı köyde misafir olarak karşılanır. Misafire özel misafirhanesi mevcuttur. Ramazan ayında kahveler de oyun oynama alışkanlığı kalkar. 1 ay boyunca okey ve kağıt oyunları yerine yüzük saklamacı oynanır.


Coğrafya


Aydın iline 75 km, Söke ilçesine 24 km uzaklıktadır.


İklim


Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.


Nüfus


Yıllara göre köy nüfus verileri

2007

2000 360

1997 290


Ekonomi


Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.


Muhtarlık


Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.


Altyapı bilgileri


Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.köyde bütün sokoklar döşeme taştır.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


kaynak / yerel net / vikipedi özgür ansiklopedi

köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.