ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Ege Bölgesi (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=622)
-   -   Bozyurt Köyü Nazilli Aydın (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=412530)

Prof. Dr. Sinsi 08-10-2012 11:37 PM

Bozyurt Köyü Nazilli Aydın
 
bozyurt köyü bilgileri - bozyurt köyü tanıtım - bozyurt köyü bilglieri



Bozyurt, Aydın ilinin Nazilli ilçesine bağlı bir köydür.


Tarihi


Lidyalılar Dönemi'nde çarşı olarak kullanılmış yerleşim yerleri ve mağaralar mevcuttur.Burası bir çarşı olduğu söylenilmekte ve ilk para basılan yer olması bakımından önem taşımaktadır.Maalesef mağaralarımız servet ve tarihi eser kaçakçıları tarafından bilinçsizce harap edilmektedir.Romalılar dönemindeki adı Mastaurra olan köyümüzde bu tarihi eserlerimiz kendi kaderlerine terkedilmiştir.


Kültür


Köyde düğün ve sünnet törenlerinde vb. harmandalı oynanmaktadır.Köyde düğünlerimiz iki gün devam etmektedir.düğünlerimizde geleneksel oyunumuz Harmandalı sergilenmektedir.Birinci gün kız evinde öğleyin yemek yenir.Daha sonra akşam kına gecesi eğlencesi yapılır.ikinci gün sabah oğlan evi davul zurna eşliğinde mevlüt eşliğinde gelirler.Daha önceki dönemlerde at ile kızın başı zeytin dalı yazmalarla kapatılmaktadır yüzü örtülür.Kızın lambası vardır bu lamba kız giderken yakılır evinde huzur olsun düşüncesiyle.Akşamında balo olmaktadır.Akdeniz ikliminin bitkisi olan zeytin,incir yetiştirilmektedir.Yemekler zeytin yağlı ağırlıklıdır.


Coğrafya


Aydın iline 47 km, Nazilli ilçesine 2 km uzaklıktadır.


İklim


Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.


Nüfus


Yıllara göre köy nüfus verileri

2007

2000 1035

1997 1188


Ekonomi


Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.


Muhtarlık


Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.

Altyapı bilgileri


Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


kaynak / yerel net / vikipedi özgür ansiklopedi



köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.