![]() |
Aydın Türküleri - Aydın Yöresi Türküleri
Aydın Türküleri - Aydın Yöresi Türküleri-Aydın Yöresi Türkü Sözleri
Şu Dalma'dan Geçtin Mi Aydın/Nazilli-Yöre Ekibi-Muzaffer Sarısözen Şu Dalma'dan Geçtin Mi Soğuk Sular İçtin Mi Efelerin İçinde Yörük Ali'yi Seçtin Mi Hey Gidinin Efesi Efesi Efelerin Efesi Şu Dalmanın Çeşmesi Ne Hoş Olur İçmesi Yörük de Ali'yi Sorarsan Efelerin Seçmesi Hey Gidinin Efesi Efesi Efelerin Efesi Cepkenimin Kolları Parıldıyor Pulları Yörük De Ali Geliyor Açıl Aydın Yolları Hey Gidinin Efesi Efesi Efelerin Efesi Pazardan Aldım Halı Aydın/Bozdoğan-İbrahim Çilingir-Muzaffer Sarısözen Pazardan Aldım Hali, Sevdiğim Hurma Dalı. Gören Maşallah Çeksin, Kimin Var Böyle Yari. Amanın Da Dumanın Ben Neler Oldum, İçmeden Sarhoş Oldum. Ekin Ektim Yollara, Biçirmedim Ellere. Ben Bir Gizli Yar Sevdim, Bildirmedim Ellere. Amanın Da Dumanın Ben Neler Oldum, İçmeden Sarhoş Oldum Her Gün Sarhoş Aydın-Aydın Lisesi Öğrencileri-Nida Tüfekçi Her Gün Sarhoş, Her Gün Sarhoş Şu Aydın'ın Uşağı, Al Kanlara Boyanmış Da İbrişim Kuşağı. Aman Ya Ne Yoktur Çare Eller Ağlar Ne Çare. Ay Bey Oğlu, Vay Bey Oğlu, Yandı Yandı Kül Oldu. Ne Olduysa Bana Oldu, Güzel Sana Ne Oldu. Aman Ya Ne Yoktur Çare Eller Ağlar Ne Çare. Ay Mı Doğdu, Gün Mü Doğdu Pınarbaşı Köşküne, Sen Doldur Da Ben İçeyim Nazlı Yarin Aşkına. Aman Ya Ne Yoktur Çare Eller Ağlar Ne Çare. Germenciynen Baltacığın Arası Aydın-Yöre Ekibi-Muzaffer Sarısözen Germenciynen Baltacığın Arası (Aman Aman Of) Yaktı Beni Dom Dom Kurşun Yarası Aman Doktor Nedir Bunun Çaresi (Aman Aman Of) Gitti Yarim Gitti Elden Ne Çare Kader Kısmet Böyle Yazmış Ne Çare Meyhaneye Vardım Emme İçmedim (Aman Aman Of) Arkadaşım Düşman İmiş Bilmedim Yedi Yerimden Kurşun Yedim Ölmedim (Aman Aman Of) Gitti Yarim Gitti Elden Ne Çare Kader Kısmet Böyle Yazmış Ne Çare Genç Osman Aydın-Osman Şevki Uludağ-Muzaffer Sarısözen (Aman) Genç Osman Dediğin Bir Küçük Uşak Beline Bağlamış İbrişim Kuşak (Of Of) (Of Of) Askerin İçinde Birinci Uşak Allah Allah Deyip Geçer Genç Osman (Of Of) (Aman) Bağdadın İçine Girilmez Yastan Her Ana Doğurmaz Böyle Bir Aslan Of Of (Of Of) Kelle Koltuğunda Geliyor Kars'tan Allah Allah Deyip Geçer Genç Osman (Of Of) (Aman) Bağdadın Kapısın Genç Osman Açtı Düşmanın Cümlesi Önünden Kaçtı (Of Of) (Of Of) Kelle Koltuğunda Üç Gün Savaştı Allah Allah Deyip Geçti Genç Osman (Of Of) (Aman) Askerin Bir Ucu Göründü Van'dan Kılıncın Kabzası Görünmez Kandan (Of Of) (Of Of) Bağdadın İçinde Tozdan Dumandan Toz Duman İçinde Kaldı Genç Osman (Of Of) |
Aydın Türküleri - Aydın Yöresi Türküleri
Fesimin Kozasına
Aydın-Yöre Ekibi-Muzaffer Sarısözen Fesimin Kozasına Can Sever Bazısına Ne Diyem De Ağlayam Alnımın Yazısına Amanın Dumanın Neyimiş Sarmalı Badem Değilmiş Karanfilin Moruna Uzat Yarım Koluna Çifte Kurbanlar Kesem Güzel Senin Yoluna Amanın Dumanın Neyimiş Sarmalı Badem Değilmiş Mor Cepkenim Var Benim Kollarıma Dar Benim Ölüm Var Ayrılık Yok Böyle Kavlim Var Benim Amanın Dumanın Neyimiş Sarmalı Badem Değilmiş Eklemedir Koca Konak Aydın-Kemal Kazdağlı-Ahmet Yamacı Eklemedir Koca Konak Ekleme Aman Aman, Nazlı Da Yarim Yine Yine Geldi Aklıma. Nasıl Edeyim Başımdaki Sevdaya Aman Aman, Aman Aman Dostlar Yoldan Geldim Yorgunum, Orta Da Boylu Bir Güzele Vurgunum. Bizim Bağın Menekşesi Al Olur Aman Aman, Âlem De Sevdiğine De Yanar Kul Olur. Sevdiğini Alamayan Del Olur Aman Aman, Haydi Haydi Gidelim Aynalı Konağa Üçümüz. Taze De Şeftalidir Bizim Yükümüz. Bizim Bağa Giderken Serhaya Çektiler Kolumdan Da Beni Tenhaya Nasıl Edeyim Başımdaki Sevdaya Aman Aman Dostlar Kabir Bile Dar Gelir Bu Gençlikte Ölüm Bile Bana Zor Gelir Bir Gemim Var Salıverin Engine Aydın-Nursal Ünsal-Durmuş Yazıcıoğlu Bir Gemim Var (Aman) Salıverin Engine Şimdi (De) Rağbet (Aman) Yâr Güzel İle Zengine Gaderim Yok (Aman) Düşemedim (De) Dengime Amanın (Da) Beyler (Aman) Avdan (Da) Geldim Yorgunum Yorgun (Da) Değil (Aman) Bir Güzele Vurgunum İnce Mehmet Efem Martin De Takmış (Da) Koluna Selâm (Da) Vermiş (Aman) Hem Sağına (Da) Soluna Nasıl (Da) Kıydın Aman O Yârimin Canına Amanın (Da) Beyler (Aman) Avdan (Da) Geldim Yorgunum Yorgun (Da) Değil (Aman) Bir Güzele Vurgunum Altı Kızlar Aydın-Yöre Ekibi-Muzaffer Sarısözen Altı Kızlar Altı Kızlar Altı Kızın Biri Fatma Benleri Var Derme Çatma Kız Bürüğün Yana Atma Altı Kızlar Altı Kızlar Altı Kızın Biri Ayşe Benleri Var Köşe Köşe Dostlar Şaştı Hep Bu İşe Altı Kızlar Altı Kızlar Altı Kızın Biri Meryem Benleri Var Eğrem Büğrem Zülfündeki Gülü Derem |