ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Ege Bölgesi (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=622)
-   -   Afyonun Geleneksel Yemekleri Nelerdir (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=411882)

Prof. Dr. Sinsi 08-11-2012 12:31 AM

Afyonun Geleneksel Yemekleri Nelerdir
 
Afyon Geleneksel Yemekleri,
Afyonun Geleneksel Yemekleri Nelerdir,
Afyonun Yöresi Geleneksel Yemekler

Afyonun Yemekleri - Afyonun Geleneksel Yemekleri

ÇORBALAR: Sakala çarpan çorba, şehriye çorbası, tarhana çorbası, pirinç çorbası, işkembe çorbası, miyane çorbası.

ETLER : Bütüm et, zürbiye, pideli kebap, özbek pilavı, paça, duvaklı hindi, sırtsırta (çifthindi)

ETLİ SEBZE YEMEKLERİ : Nohutlu kabak musakka, patlıcan musakka, pırasa musakka, patlıcan böreği, yanı yarma (karnıyarık), patates oturtma, kabak dolma, yaprak dolması.

HAMUR İŞLERİ : Mercimekli bükme, ağzı açık, bohça böreği, ocak bükmesi, haşhaşlı katmer, haşhaşlı pide, şepit. Cızdırma, hamursuz, övme, yalınpide, pişi, lokma, cimcik hamuraşı ve ekmek.

TATLILAR : Kaymaklı ekmek kadayıfı, baklava, erişte baklavası, hurma baklavası, un helvası, kaymaklı güllaç, palize, su muhallebisi, kaymaklı tel kadayıfı, cücü kadayıf, aşure.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.