ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Karadeniz Bölgesi (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=623)
-   -   Başören Köyü Hakkında Bilgi Ereğli Zonguldak (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=411003)

Prof. Dr. Sinsi 08-10-2012 05:45 AM

Başören Köyü Hakkında Bilgi Ereğli Zonguldak
 
Zonguldak Köyleri - Ereğli Başören Köyü - Başören Hakkında Bilgiler - Başören Köyü Resimleri



Zonguldak ilinin Ereğli ilçesine bağlı bir köydür.

Tarihi

Vaktiyle askeri konaklama merkezi olan bu köyde, askeri kışla yer almaktaydı. Etrafının yüksek dağlarla çevrili olması sebebiyle önceleri mahalle "obruk" adıyla anıldı. Mahalle daha sonradan HELLAÇLAR mahallesi olarak son adını mahallede yaşayan HELLAÇ soyadından almıştır.

Kültür

Köyde bayram kutlamaları: Bayramın 3. günü kutlanır. Mahalledeki sakinler birbirinin akrabası olması sebebiyle her akşam bir evde iftar daveti yaparlar. Köyün eğitim seviyesi oldukça yüksektir. Eğitime ve öğretime büyük önem verilir.

Coğrafya

Zonguldak iline 68 Km., Ereğli ilçesine 35 Km. uzaklıktadır.

İklim

Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir.

Nüfus

Yıllara göre köy nüfus verileri

2007
2000 26
1997 26

Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalı olmakla berber, köyün asıl geçim kaynağı taşkömürü ve Erdemir'dir. Bunun yanı sıra fındıklık alanlarının çok fazla olması fındıktan elde edilen gelirin yüksek olmasını sağlamıştır.

Muhtarlık

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır. Mahalle Başören Köyü Muhtarlığına bağlıdır.

Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:

2004 - Azmi Gönültaş
1999 - Bayram Başol
1994 - Bayram Başol
1989 - Hasan Yıldırım
1984 - Hasan Yıldırım

Altyapı bilgileri

Mahalleye bağlı Böşören Köyündeilköğretim okulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol toprak yol olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Köyde cep telefonlarından Vodafone,Avea ve Turkcell ile iletişim sağlanabilmektedir. Ormanlı beldesi 5 Km. kadar yakınında bulunduğundan birçok ihtiyacını bu beldeden sağlamaktadır.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.