![]() |
Bürüm Köyü Boyabat Sinop
Sinop Köyleri - Bürüm Köyü Boyabat - Bürüm Köyü Hakkında - Bürüm Köyü Resimleri
Sinop Bilgiler Alan 1589 km² Nüfus 87 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 57200 Alan Kodu 0368 Yönetim Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi İl Sinop İlçe Boyabat Bürüm, Sinop ilinin Boyabat ilçesine bağlı bir köydür. Tarihi köyümüz 1587yılında kurulmuştur.vegelişmiştir -ve türkmen köyü olduguna dair bilgi vardır.. Kültür Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur. Coğrafya Sinop merkeze 123 km , Boyabat'a ise 33 km. uzaklıktadır. İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 87 1997 96 Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Muhtarlık Bürüm'ün, köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır. Yıllara göre köy muhtarları: 2004 - muhsin şahin oğlu 1999 1994 1989 Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu var ve kullanım dışıdır ancak taşımalı eğitim sisteminden yararlanılmaktadır. Köyde, içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi var kullanım dışıdır. Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |