![]() |
Rize - Tekerlemeler
Tekerlemeler Yattum Allah Yattum Allah, kaldur beni Nur göline, daldır beni Soldan döndüm sağuma Sığındum Allah'uma Ezan sesi kulağuma Kur'an sesi kulağuma Melekler şahit olsun Dinume, imanuma Eldumse Lailaheillallah Kalktumsa Elhamdülillah Altun, inci kapisi Altun, inci kapisi Onda gelur hurilerun hepisi Yattum soluma Kalktum sağuma Nur Eyle Yarabbi, ya nur eyle Ummetuni kuş eyle Haçan kebre geluruk İmanı yoldaş eyle Ayı gördüm Ayı gördüm Allah, Eşhedülillah Bu ne güzel aydur, Elhamdülillah Ay gördüm, nur gördüm Peygamberumuzun nuruni gördüm Günahuni affettum, sevabuma şükrettum Elifbası Kur'an'dur, cümlemizun işidur Bu dovayı okuyan Sonra cennet kuşidur Rizeli Oflu Kırk Rizeli yapa yalnız Dokuz Of'lu hep beraber Çala pala, çala pala Yüksekleri bıraktılar Semerleri kurtardılar İlan ilan afiye İlan gitti kafiye Kelpetilan kel dişi Bağladum ilan dişi İlanun okumağı Fino Fino Fino, fino, gel fino Gezda kon,, cefi koni Candan puli tadası Mıslı haci turası Hahalama, hatalama Kata kata köftesi Güneliye tarlası Çıban okumağı Temre okumağı Akşam ektum tarla Temre kül tohumu Sabahtan kalktum Baktum Ne tarla, ne temre Ne kül, ne tohum |