![]() |
Çakırlı Köyü Doğanyurt Kastamonu
Kastamonu İli Köyleri -Çakırlı Köyü Doğanyurt -Çakırlı Köyü Hakkında -Çakırlı Köyü Tanıtımı - Çakırlı Köyü Resimleri
Bilgiler Nüfus 308 [1] (2000) Koordinatlar Posta Kodu 37510 Alan Kodu 0366 Yönetim Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi İl Kastamonu İlçe Doğanyurt Çakırlı, Kastamonu ilinin Doğanyurt ilçesine bağlı bir köydür. Tarihi Köy dört mahalleden oluşmaktadır. Cuvarta,Çakırlı yüksek mahallesi, Evşen, Kuz.Genel adı çakırlı yüksek mahallesi olarak geçer. Köyde yaklaşık 22 hane yaşamaktadır. Ulaşım doğanyurt-Çakırlı münübüs ile sağlanmaktadır. yemekleri :pancar sarması ..ıspıt..iri bulgur...kuyu kebabı...kömeç...elma pekmezi...arı balı... Coğrafya Kastamonu iline 138 km, Doğanyurt ilçesine 7 km uzaklıktadır. İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Nüfus [değiştir] Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 308 1997 343 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır. Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2004 - Veis KANAL 1999 - 1994 - 1989 - 1984 - Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu vardır.Ancak öğrenciler taşımalı eğitimle Doğanyurt ilçesinde eğitim verilmektedir. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol stabilize olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |