ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Karadeniz Bölgesi (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=623)
-   -   Kuşçulu Köyü Merkez Samsun (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=406219)

Prof. Dr. Sinsi 08-10-2012 03:49 AM

Kuşçulu Köyü Merkez Samsun
 
Kuşçulu Köyü -Kuşçulu Köyü Hakkında -Kuşçulu Köyü Tanıtımı - Kuşçulu Köyü Resimleri


Kuşçulu, Samsun ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.


Tarihi
Köy, Pers egemenliği altında iken Büyük Selçuklular'ın göçü ile köye yerleşip sahiplenerek Türk köyü olmuştur. Pers krallığı zamanında köyün ikiz tepesi kral mezarı olarak yapılmıştır. Yapılan bazı kazılarda tarihi eser eşyalar bulunmuştur. Köyün alt tarafında eskiden kalma kilise olduğu söylenmektedir. O yere Hipet Oluğu denmektedir.

Köyün en kayda değer adamı kelağanın Ali diye bilinen Ali Büyüker"dir. Son seçimlerde aday olmamasına rağmen sandıktan kendisine oy çıkmıştır. Şu aralar köyde olmayan Alinin civar köylerde çobanlık yaptığı söylentileri vardır. Söylenti denmesinin sebebi daha önce çobanlık yaparken güttüğü sürüyü Ankara yoluna çıkarıp bir kısmını telef etmesinden dolayıdır. Bu nedenle teorik olarak çobanlık yapması pek mümkün değildir. Bunlara rağmen köyümüzde bir çok akıllı geçinenden daha akıllı olan Ali Büyükerin ilerleyen zamanlarda köy meydanına heykelinin dikilmesi gündemdedir.

Kültür
Yöresel yemekleri olmayıp Karedeniz'e uygun yemekleri vardır.

Yemek çeşitleri, ısırgan, lahana dolması, gözleme çeşitleri, köye has helle çorbası çeşitleridir.

Coğrafya
Samsun merkezine 6 km uzaklıktadır. Geniş arazilere sahiptir. Köyün İkiztepesi'ne çıkıldığında Samsun'un dört bir yanı görülür. Köyün geniş mera arazisi bulunmaktadır. Çevre koyların tam ortasındadır.

İklim

Karadeniz iklimi görülür.


Nüfus
Yıllara göre köy nüfus verileri
2007 869
2000 575
1997 -

Ekonomi
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Tütün ekimi tamamen bitmiştir.

Muhtarlık
Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.

Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:

Seçim Yılı Muhtar
2009 Yaşar Baş
2004 Cevdet Demir
1999 Cevdet Demir
1994 Cemal Baş





Altyapı bilgileri
Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi vardır PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.Köye ait bir park ve futbol sahası bulunmaktadır.aslında yok. çünkü muhtarımız yaşar baş araziyi düzletip bıraktı.başlayalı 3 ay oldu. bi icraat yok.

Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kaynak : Yerel Net




Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.