![]() |
Patatesli Gözleme
Hamurişi
Patatesli Gözleme Hazırlama süresi: 20 DAKİKA Pişirme süresi: 35 - 40 DAKİKA 6 kişilik 688 Kalori MALZEMELER 3 adet yufka 6 çorba kaşığı ayçiçek yağı İç malzemesi için: 3 adet orta boy haşlanmış patates 1 adet soğan 1 tatlı kaşığı salça 2 çorba kaşığı sıvı yağ Tuz HAZIRLANIŞI Tavaya sıvıyağı alın, ısınınca ince ince kıydığınız soğanı ekleyin. Pembeleşinceye kadar soğanları soteleyin. Haşlanmış patateslerinizi rendeleyin. Patatesleri tavaya alın, salçayı ve tuzu ekleyin. Beş altı dakika pişirin. Her yufkanın yüzeyine iki çorba kaşığı ayçiçek yağı (toplamda 6 çorba kaşığı olacak) sürün. Yufkanın ortasına, hazırladığınız patatesli içi koyun. Karşılıklı kenarları bohça gibi kapatın. Üzerine hafifçe bastırın. Az yağlı teflon tavada gözlemenizin iki yüzünü de eşit süreli kızartın. Servis ederken, tabağınızı istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet Olsun |
Cevap : Patatesli Gözleme
Tarif için sağol şengül hanım
görünüşü çok güzel içtahını açıyor insanın : ) |
Cevap : Patatesli Gözleme
Patatesli Gözleme
Hamurunu hazırlarken; unu karıştırma kabına alın ve ortasını açın. Ortaya tuzu ve yoğurt suyunu ilave edin. Ortasından karıştırın. Malzemeler : 3 Su Bardağı Un 1 Tatlı Kaşığı Tuz 1 Çay Bardağı Yoğurt Suyu Alabildiği Kadar Su İç Harcı İçin: 3 Patates 1 Soğan 1 Tutam Maydanoz Toz Kırmızı Biber Karabiber Tuz Üzeri İçin: Tereyağı http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1271520181 Hazırlanışı Hamurunu hazırlarken; unu karıştırma kabına alın ve ortasını açın. Ortaya tuzu ve yoğurt suyunu ilave edin. Ortasından karıştırın. Yeteri kadar su ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur eldene kadar yoğurun. İç harcında, patatesleri soyun ve cips şeklinde dilimleyin. Soğanları ve maydanozu doğrayın. Geniş bir kaseye bu malzemeleri alın. Yağını, karabiberini, kırmızı biberini ve tuzunu ilave edip karıştırın. Hamuru 7 bezeye ayırın. Ortalama tabak büyüklüğünde açın. Hamurlara iç harcı paylaştırın. Yarım ay şeklinde kapatın ve kenarlarını bastırın. Sacda pişirin. Patatesler çiğ olduğu için iyice kızarana kadar pişirin. Pişen gözlemelere tereyağı sürün ve servis tabağına alın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.