![]() |
Aşağıçiftlik Köyü Safranbolu Karabük
Aşağıçiftlik Köyü Safranbolu - Aşağıçiftlik Köyü Hakkında - Aşağıçiftlik Köyü Tanıtımı - Aşağıçiftlik Köyü Resimleri
Karabük Bilgiler Nüfus 95 [1] (2000) Koordinatlar Posta Kodu 78600 Alan Kodu 0370 Yönetim Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi İl Karabük İlçe Safranbolu Aşağıçiftlik, Karabük ilinin Safranbolu ilçesine bağlı bir köydür. Tarihi Çiftlik köyü Büyükpınarın üstünde kurulur. Daha sonra köydeki halk anlaşamaz ve ikiye ayrılarak Yukarıçiftlikköy ve Aşağıçiftlik isminde iki köy olur. Kültür Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur. Coğrafya Karabük iline 16 km, Safranbolu ilçesine 8 km uzaklıktadır. İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 95 1997 102 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır. Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2004 - Nejdet Karademir 1999 - Nejdet Karademir 1994 - Emin Kartal 1989 - Emin Kartal 1984 - Emin Kartal Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu yoktur, taşımalı eğitim yapılmaktadır. İçme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi de yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol stabilize olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |